marți, 15 martie 2016

Povesti despre pantofi         Cenusarica moderna
      Mica noastra Cenusarica, satula sa fie servitoarea mamei sale vitrege, a pus piciorul in prag, si-a luat sacul la spinare si a plecat in lume. Cenusarica era o fata frumoasa, simpla, modesta ce nu se dadea inlaturi de la nici o munca.

    Ajunsa intr-un oras mare, era putin speriata, insa o doamna instarita a vazut-o cand cobora din tren si a intrebat-o ce este cu ea, ea i-a spus ca a venit sa isi caute un serviciu pentru ca mama sa vitrega pusese stapanire pe casa si lucruruile tatului ei si a fost nevoita sa plece.
   Doamna instarita s-a prezentat spunandu-i ca numele sau este Carmina si ca ar fi foarte incantata  daca ar accepta sa lucreze ca asistenta sa personala. Cenusarica auzind cele spuse, a acceptat fara sa clipeasca oferta Carminei, care avea un magazin online de pantofi.


   Carmina desi era foarte bogata, avea o mare tristete in suflet, fiul sau incetase sa mai vorbeasca cu ea dupa ce tatal lui decedase.
   Cenusarica si Carmina au devenit in scurt timp foarte bune prietene, devenid ca a doua sa mama,  Cenusarica o ajuta foarte mult cu magazinul, ii desena noi modele de pantofi din care ea le alegea pe cele mai frumoase, raspundea la telefon, ii programa agenda si o ajuta chiar si cu impachetatul coletelor.
 
   Intr-o zi Carmina a trimis-o pe Cenusarica sa incheie un contract cu o firma de curierat, zis si facut, insa acolo lucra si fiul Carminei, aceasta nestiind ca fiul sau pe nume Denes lucra acolo, el si Cenusarica s-au intalnit pe holurile firmei s-au indragostit la prima vedere, apoi si-au dat intalnire urmatoarea seara la un restaurant.

   Ajunsa acasa, Cenusarica i-a povestit Carminei despre baiatul de care s-a indragostit la prima vedere, si ca acesta a invitat-o la cina, insa ea nu avea haine si incaltaminte eleganta, dar Carmina ia spus sa stea linistita pentru ca se va ocupa ea de toate.
   Carmina a decis sa-i ofere Cenusaricai pantofi din piele naturala insa nu stia exact ce model sa aleaga, dar in cele din urma a gasit modelul perfect  pantofi stiletto Red Queen  creati chiar de ea. Cenusarica a fost foarte incantata de alegerea facuta si a plecat spre prima sa intanire.    La intalnire Denes a fost placut surprins de tinuta Cenusaricai, ea i-a povestit cum a plecat din casa tatalui sau din cauza mamei vitrege, cum a cunoscut o doamna foarte buna care de cum a intalnit-o ia oferit o slujba, invatand-o sa vorbeasca, sa se comporte in public si multe alte lucruri, dar care suferea foarte mult pentru ca fiul ei nu ii mai vorbea de ceva timp, Denes a intrebat-o cum se numeste doamna care a ajutat-o, ea spunandu-i ca se numeste Carmina, atunci Denes a realizat ca nu a fost bine sa o lase pe mama sa sa sufere si i-a marturisit Cenusaricai cine este.
   Au mers impreuna acasa la Carmina, aceasta a fost foarte fericita vazand ca fiul sau s-a intors acasa si foarte mandra ca a ales sa se casatoreasca cu Cenusarica.
     
    
  Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016

3 comentarii: